top of page

Toukokuun juhlamaraton

Odotan aina kovasti toukokuuta. Jaa, miksikö, miettii varmaan joku. Olen juhlaihminen, joka rakastaa sekä järjestää juhlia että nauttii valmiiksi katettuun juhlasaliin astumista. Eihän se elämä pelkkää juhlaa voi olla, miettii varmaan toinen. Meilläpä pappilassa on, toukokuuhun osuu useampi perhejuhla, joka tekee toukokuustamme juhlamaratonin.

Toukokuu alkaa meillä perinteisellä akateemisella vapulla. TYYlikäs vappu on kuulunut ohjelmaani jo opiskeluajoista lähtien. Lakitus Taidemuseonmäellä, piknik Vartiovuorenmäellä, Spa-hetki Naantalissa tai Ruissalossa ja pyörähdys Naantalin vanhassa kaupungissa vappulounaalla. Muistan kyllä tummanvihreät haalarit päällä vannoneeni etten koskaan aikuisena kulje helmet kaulassa vappuna. Tänä vuonnapa ne pujotin kaulaani. Vannomatta paras.

Äitienpäivä vintageasussa

Olin toivonut jo jonkin aikaa viettäväni äitienpäiväviikonlopun kauniissa kartanossa, romanttisessa huoneistossa, kauniissa luonnonympäristössä viipyilevällä aamiaisella. Hirvihaaran kartano Mäntsälässä valikoitui tämän vuoden juhlapaikaksemme, jossa vietimme perheen kanssa muistorikkaan äitienpäiväviikonlopun. Olimme kartanon ainoita yöpyviä asiakkaita. Butler kohteli meitä kuin kuninkaallisia. Tunnelma oli kuitenkin leppoisa kauniissa kulisseissa.

Innostuin hankkimaan viikonloppua varten uuden vintagejuhla-asun. Turkulaisesta Butiq Lilianista valikoitui herkän kaunis duchessrose-värinen silkkimekko. Puku on samanvärinen ja -henkinen, kuin kuningatar Silvialla prinssi Oscarin kastetilaisuudessa.

Kyseisenä viikonloppuna mitattiin Mäntsälässä kevään lämpöennätys. Teimme viipyileviä kävelyretkiä kartanon vieressä virtaavan Mustijoen koskelle. Ihailimme tovin koskikarojen tanssia kosken kivillä. Tutustuimme myös kartanon lavaviljelmiin. Keittiöpuutarhasta on tehty kirja Lavatarhuri - kasvata satoa viljelylaatikossa. Huoneessamme oli kyseinen kirja selattavana ja innostuin lukemaan kirjan kannesta kanteen sängyssä, josta oli ikkunanäkymä kyseiseen puutarhaan. Muu perheeni pelasi huoneiston aulatilassa ristinollaa. Voittajan varmaan arvaatte?!

Erityismaininnan saa kartanon illallisen jugurttiraparperijälkiruoka. Raikas ja herkullinen.

Shampanjanvärisessä matkalaukussani oli eri asut päiväkävelylle, illalliselle ja aamiaiselle. Juhlahetki oli se, kun sain lähteä uuden silkkivintagepukuni ja rakkaan perheeni kanssa äitienpäivälounaalle. Vuoden kohokohtia.

Äitienpäivälounas oli katettu kartanon viereiseen lasipaviljonkiin. Lukuisat isot kristallikruunut, kaunis ja maukas kattaus sekä arvokkaasti palvelevat tarjoilijat tekivät juhlalounaasta hienostuneen. Tätä voi suositella, jos haluaa jotain tavanomaisesta poikkeavaa.

Hangon matka peruuntui

Toukokuussa on myös hääpäivämme. Olin suunnitellut perheemme viettävän 11. hääpäivän Hangossa Kolavikenissa piknikillä. Piknikeväät oli hankittu ja toive nauttia niistä ja siniharmaasta Kolavikenin luonnonkauniista poukamasta. Hääpäivän aamuna kirkkoherralle nousi kova kuume. Katoin aamiaisen ja pikniklounaan pappilan omalle pöydälle. Rakkaus ja yhdessäolo on tärkeintä, vaikkakin kahden vuoden takainen hääpäivä Hangossa on piirtynyt syvälle mieleemme. Pidämmekin Hankoa yhtenä Suomen kauneimpana merikaupunkina.

Pyhän Katariinan poluilla

Superkuukausi päättyy mieheni syntymäpäiviin. Laitoin 45-vuotiaan kiipeämään jyrkkää kalliota Vaarniemen näköalapaikalle.

Katselimme maisemaa, söimme eväitä ja pohdimme tulevaa kesää. Näistä maisemista on mieheni luontevaa siirtyä kolmeksi kuukaudeksi apurahaväitöskirjatekijäksi. Tästä alkaa hänen kesäseikkailunsa 1830-luvun Porvooseen. Tarkemmin sanottuna tutkimaan kyseisen kaupungin perinteikkään lukion latinan- ja kreikankielen lehtorin, Runebergin aatteita, uskoa ja maailmankatsomusta.

Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
    bottom of page