top of page

Aluevaalit 2022

"Pelastustoimen uudistuksen tulee vastata muuttuvaan uhkamallistoon arkipäivän onnettomuuksista laajamittaisiin kriiseihin. Laajoihin kriiseihin varautuminen lähtee pelastushenkilöstön oikeasta resurssoinnista, koulutuksesta ja digitaalisen yhteiskunnan uhat ja mahdollisuudet huomioivasta riskinhallinnasta. Huoli taloudellisesta selviämisestä ja terveyspalveluiden saatavuudesta vaikuttavat arjen turvallisuudentunteeseen. Hyvinvoinnin taustalla on kokonaisturvallisuus ja tiiviimpi viranomaisyhteistyö. "

 

Aluevaaleissa on kyse tärkeiden lähipalveluiden ja arkiturvallisuuden järjestämisestä. Ilmastokriisin nopea eteneminen tulee vahvemmin ottaa varautumisessa huomioon lisääntyvine myrskyineen, tulipaloineen ja vedenpinnan nousuna. Turvallisuus on jatkuvassa muutoksessa sen perusteella, mitkä uhat ja ongelmat nousevat milloinkin esille sekä miten arvotamme niitä. Kaupungistumisen lisääntyminen muuttaa myös toimintaympäristöä.

Toivon, että sisäisen turvallisuuden määritelmään jatkossa lisätään vesiturvallisuus. Vesiturvallisuudesta olen kirjoittanut tarkemmin blogissani.

Varsinais-Suomen Vihreät pyysi ja asetti minut ehdolle 11.11.2021. Lähdin ehdolle (sitoutumattomana), koska olen kirjoittajana, tutkijana ja vastuuviestijänä seurannut kokonais- ja sisäisen turvallisuuden kysymyksiä parikymmentä vuotta naisiin kohdistuvan katuväkivallan pelosta kameravalvonnan problematiikkaan sekä yhteiskuntavastuun kysymyksiin.

Pelastuslaitosten työ koostuu onnettomuuksien ennaltaehkäisystä, pelastustoiminnasta arjessa ja suuronnettomuuksissa, poikkeusolojen väestönsuojelusta sekä näihin tehtäviin varautumisesta. Pelastustoimi tarvitsee aluevaltuustoihin puolustajansa. Olen Varsinais-Suomessa käytettävissä tähän rooliin. Taustaltani olen vastuuviestijä ja väkivallan pelkoa tutkinut kaupunki- ja turvallisuustutkija.

Tiedotteet

Varsinais-Suomen vihreät nimesi kaupunkitutkijan ehdokkaakseen

Omat kirjoitukset

Aluevaaleissa kyse tärkeiden lähipalveluiden järjestämisestä

Nämä ovat turvallisuusvaalit

Mediaosumat

Gröna nominerade ännu fler till välfärdsområdesvalet

Varsinais-Suomen vihreät nimesi yhdeksän uutta aluevaaliehdokasta

Keskustalta ja vihreiltä ensimmäiset kaarinalaisehdokkaat

LYHYT TAUSTA

Olen kotoisin Raumalta. Olen entinen pesäpalloilija ja pelannut Rauman Ferassa Suomi- sarjassa ja 1. sarjassa. Perheemme kesämökki sijaitsi Pyhärannassa. Olen asunut työni tai perhetilanteeni takia myös Turussa, Helsingissä, Liedon Littoisissa ja nyt Kaarinassa viimeiset seitsemän vuotta. Loimaa ja Salo ovat puolestaan tulleet tutuiksi vuosien ajan, sillä siskoni pojat pelasivat Mestaruusliigassa lentopalloa. Olen kannustanut heitä lukuisissa peleissä, myös mitaliotteluissa. Salon Teijossa kansallispuistossa olemme virkistäytyneet perheeni kanssa monesti. Mathildedalissa ja Salossa olemme nauttineet Salo Jazzin annista.

Olen paitsi entinen urheilija, myös musiikinharrastaja. Kouluni olen käynyt musiikkiluokalla ja soitin huilua orkesterissa. Kymmenen vuotta sitten lauloin raumalaisessa a capella kokoonpanossa Impromptumissa. Raumalla toimin myös Rauma Festivossa klassisen musiikin festivaalilla tiedottajana.

 

Olen opiskellut Turun yliopistossa kulttuuri- ja kaupunkimaantiedettä sekä ympäristötieteitä. Olen kirjoittajana, tutkijana ja vastuuviestijänä seurannut kokonais- ja sisäisen turvallisuuden kysymyksiä parikymmentä vuotta mm. naisiin kohdistuvan katuväkivallan pelosta kameravalvonnan problematiikkaan sekä yhteiskuntavastuun kysymyksiin. Tällä hetkellä opiskelen sivutoimisesti Taideyliopistossa luovaa liiketoimintaa.


Perheeni asuu Kaarinan Piikkiössä ja siihen kuuluu evlut. kirkon johtotehtävissä, Kaarinan kirkkoherrana, lääninrovastina ja seurakuntayhtymän kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimiva puolisoni ja musiikkilukiossa opiskeleva lapseni. Puolisoni Ville Niittynen on koulutukseltaan paitsi teologi, hän väitteli kaksi vuotta sitten valtiotieteen tohtoriksi poliittisesta historiasta aiheenaan: Kansakunnan rakentaminen ja maailmankielteisyyden poliittisuus. J. L. Runebergin pietismin vastustus ja sen teologiset, filosofiset ja poliittiset syyt

Puolisoni on toiminut poliitikkona, Rauman kaupunginhallituksessa ja valtuustossa.

Harrastamme hyvin monipuolisesti taiteita ja kulttuuria. Lapsen 10-vuotinen orkesteritausta ja jazz-bändissä soittaminen tuo hyvinvointia myös vanhemmille. Turun Konservatoriossa ja Puolalanmäen musiikkilukiossa on hyvä opiskella.

Luottamustoimiani on ollut mm. Hoffrénien ja Kauhasten sukuyhdistysten hallituksessa, Rauman Taidemuseon säätiön valtuuskunnassa sekä Rauman Akateemisten Naisten kansainvälisten asioiden hoitajana.

Työurallani olen toiminut viestintätehtävien lisäksi mediaseurannan, markkinatutkimuksen ja myynnin rooleissa sekä kansainvälisissä tehtävissä. Olen asunut sekä USA:ssa Washington D.C:ssä ja Saksan Rostockissa ja ollut Ulkoministeriön diplomaatin puoliso.

Olen aktiivinen sosiaalisen median eri kanavissa. Kaarinan pappilan elämää ja kuulumisia voi seurata Instagramissa, Twitterissä seuraan oman alan uutisointia ja Vaikuttajamedia.fissä bloggaan Kohti vastuullisuutta blogissa.

Aluevaalit mv kotisivuille.png
Kokonaisturvallisuus postaus.jpg
Turvallisuus esite.jpg
KorttiA6.jpg
Perhe Niittynen-Hoffrén.jpg
Fonisti.jpg
bottom of page