top of page

Tiedostava ja arvopohjaltaan terveyttä ja kestävää kehitystä arvostava monitoiminainen

Musiikki ja kulttuuri

Opiskelin Raumalla musiikkiluokalla ala-asteen kolmannelta luokalta lukion kolmanteen saakka. Lauloin tänä aikana kuoroissa ja soitin huilua Rauman Musiikkiopistossa.


Asuin kahdeksan vuotta kotikaupungissani Raumalla vuosina 2007-2015. Tänä aikana lauloin a capella Lauluyhtye Impromptunissa sekä toimin Rauma Summer jazzien ja Festivon tiedottaja sekä oopperalaulaja Kareksen PR-tiedottajana.

 

Minut tapaa kuuntelemassa jazz- ja klassista musiikkia keikoilta ja konserteista, joissa olen käynyt lapsuudestani saakka. Ooppera on aina kiehtonut minua sekä ulkomaiset oopperatalot. Jazzfestareilla olen käynyt 90-luvun alusta saakka.

 

Urheilu

Minusta piti tulla liikunnanopettaja ammatikseni. Liikunta ja kilpaurheilu olivat nuoruudessani musiikkia tärkeämpiä asioita minulle. Pesäpallo ja joukkueurheilu olivat tärkeä osa elämääni liki kymmenen vuotta. Pelasin, valmensin, treenasin, tuomaroin ja keräsin varoja talkootöillä seuralleni tunnollisesti. Palloiluhalli ja pesäpallokenttä olivat toinen kotini. Harrastuksen lopettaminen yliopistoon opiskelemaan siirtymisen jälkeen oli elämäni vaikeimpia päätöksiä. Silloin irrottauduin vankimmasta ja vahvimmasta yhteisöstä, jollaista minulla on koskaan ollut. Treenasin vielä vuonna 1994 I-sarjassa pelanneessa Ferassa.

 

Lifestyle

Matkustaminen, Spa- ja hyvinvointikulttuuri ovat minulle tärkeitä asioita. Olen asioihin tarttuva ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tärkeä osa minua, mutta rentoutuminen ja aikaansaavuus pitää olla tasapainossa. Uskon, että tasapainoa hakeva rentoutumiskulttuuri lyövät läpi nyky-yhteiskunnan vaatimusten käydessä yhä vaativimmiksi. Siksi esim. päiväkylpyläkulttuuri ei ole nähnyt Suomessa vielä huippuaan. Personal trainer -palveluille on varmasti kysyntää. Hiljaisuuden saarekkeiden - leppoistettujen tilojen, kuten kirkkojen, katedraalien ja kappelien merkitys korostuu tulevaisuudessa. Cityluostari on uusi musta.

 

Nautin arkkitehtuurisesti kauniista ympäristöistä ja viimeistellyt sisustukselliset yksityiskohdat ovat silmänilo. Kuvaan mielelläni arkkitehtuurisia yksityiskohtia. Visuaalisuus on tärkeä osa elämääni. Olen entinen malli ja ollut lukuisissa kilpailuissa. Minulla on Marjo Sjöroosin ammattimallikoulutus.

Kulttuurimaantieteen tutkijasta viestinnän konsultiksi

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, kulttuurimaantieteen tutkija. Olen valmistunut Turun yliopistosta v. 2000. Tutkimustyössäni erikoistuin alueiden turvallisuuden ja viihtyisyyden tutkimiseen, pelon maantieteeseen (geography of fear). Olen syksyllä 2021 aloittanut opiskelemaan sivutoimisesti Taideyliopistossa Luovan liiketoiminnan opintokokonaisuuden.

 

Olen kirjoittanut kolumneja ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista vapaana kirjoittajana sanomalehtiin ja blogiini. Lifestyle-ilmiöistä kirjoitin vuosia Umamiin. Tällä hetkellä olen Vaikuttajamedian bloggaaja.

 

Tein kuuden vuoden ajan viestinnän konsultointia Viestintätoimisto IdeaHiomon markkinointinimellä kevytyrittäjänä. Keväällä 2016 toimiston nimeksi valikoitui Paula Hoffrén Consultancy.

 

Minulla on kaikenkaikkiaan yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista viestinnän tehtävistä, sen tutkimuksesta tapahtumaviestintään ja uutistoimittamisesta brändäykseen ja bloggaukseen.

 

Sukututkimus

Olen tyttönimeltäni Kejonen. Isäni puolen suvusta Itä-Suomesta tulee useita kirjailijoita, toimittajia ja taiteilijoita. Kuulun mm. Kokkosten, Kauhasten, Hoffrénien, Teittien, Laitisten ja Hartikaisten sukuihin. Leimallista on, että polveudun laajasta pappissuvusta. Pielaveden Kokkosten sukuun kuuluu lukuisia kuuluisia ja Suomen eturivin taiteilijoita (mm. säveltäjä Joonas Kokkonen on isomummuni 4. serkku).

 

Minua pyydettiin Hoffrénien sukuseuran hallituksen jäseneksi ja otin tehtävän vastaan 2017 alussa.

Sukututkimukseni löytyy myös Geni.comista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page